MEDITATION - LOGGA UT FRÅN ALLT

MEDITATION


Sanningens nyckel


Stillhet är A och O för inre utveckling och välmående. Oavsett var man är på väg i livet behöver man stanna upp emellanåt och helst regelbundet för att lyssna inåt och släppa taget om det ständiga bruset och pulsen utanför. 

Att återhämta sig, balansera fysisk och icke fysisk värld, ta del av alltet universum samt få kontakt med sitt högre jag, sin egen sanning, det är nyckeln till livet.


Ordet meditation kommer från latinets meditare, som betyder föras mot centrum. Att meditera är att vara i nuet. Att nå djup avslappning inom sig själv för att vidga sitt medvetande. 

Djup inre stillhet ger klarhet och insikt. Jaget förenas med alltet och en förståelse för att allt som existerar är i en och samma förening. 

Hello world
Hello world

HUR GÅR DET TILL?


Man måste inte sitta i lotusställning


Det finns minst tusen sätt att meditera på, kanske gör du det automatiskt när du kör bil? Plötsligt är du framme vid målet utan att ha märkt av vägen dit? Eller när du står i duschen eller när du promenerar? Små stunder av ingenting, och ofta är det just då våra lösningar och svar kommer till oss, på grund av att vi är fria från bromsande tankar.


Du kan genom meditationen förändra den del av dig som skapat hinder för din egen utveckling. Det kan handla om roller, mönster, egna och andras förväntningar t.ex.

Tankar, känslor och den fysiska kroppen har olika former av energi. När man är i kontakt med sitt inre medvetande finns möjlighet att använda energin som ett positivt flöde i sitt liv, att känna att livet har en mening. 


GRUPPCIRKLAR


Välkommen in i Meditationscirkeln!


Att meditera i grupp är en kraftfull upplevelse, energierna i rummet flödar behagligt. Man upplever ofta en slags magisk paus från verkligheten utanför. 

Många frågar sig då vilken verklighet som egentligen är den verkliga innan de går ut igen till verkligheten..


LÄR DIG MEDITERA

I liten grupp loggar vi ut från allt och provar olika meditationstekniker, ofta med inslag av Kundaliniyogans djupgående kraft. 

Tanken är att du ska finna din egen meditationsmetod att ta med dig in i din vardag som redskap för att finna balans och öka din medvetenhet.


TRUMRESOR / LANDA MED MALIN

Shamantrummornas rytmer leder oss till ett gruppmedvetande, som en kollektiv röst i samklang med Moder Jord. Vi trummar och tonar med olika teman som t.ex. världens kvinnor, kraftdjur, keltiska högtider, fullmånen mm. 

Medtag gärna egen trumma, skallra eller liknande shamanskt instrument - Eller varför inte din egen röst..?


LESS PÅ STRESS

Nedvarvning med hjälp av Kundaliniyogans effektiva tekniker. Genom yogapositioner, andningsövningar, handpositioner, ljudvibrationer och meditation berör vi oss själva och våra sinnen. Ett lugnt stressreducerande yogapass för alla som behöver en paus. 


Hello world

Ingen erfarenhet av meditation, shamantrummor eller yoga behövs!