BILDTOLKNING -

NÄR DU BEHÖVER MÖTA DIG SJÄLV

BILDTOLKNING


Man behöver inte vara bra på att måla!


Bildtolkning är en unik och effektfull metod för inre läkning. Det handlar om att tolka och förstå de symboler, färger och former som skapas när man målar en bild. 
Bilderna ger kraftfulla insikter då de visar vad som pågår inuti. Man får möjlighet att analysera sig själv och sina mönster samt hitta roten till problem.


Denna mjuka med kraftfulla terapiform passar de flesta. Eftersom fokus läggs på bilderna så upplevs metoden som snällare än andra samtalsterapier. På så sätt kan det kännas lättare att tala om både det som är svårt och tungt samt det man drömmer om och vill utveckla. När bilder tolkas blir det omedvetna medvetet. Då har man möjlighet att växa, möta sig själv och läka på djupet.  


Erfarenhet av teckning eller måleri behövs inte, man målar kravlöst och enkelt och behöver inte vara traditionell i varken färgval eller former. Det är just den personliga bilden som målas ut på pappret som är intressant. 


Bildtolkning är ingen vetenskap men det är ett dynamiskt redskap för reflektioner över sitt eget liv.  

Hello world

HUR GÅR DET TILL?


Bildtolkningsprocessen


Man börjar med att måla sju bilder efter givna teman som symboliskt står för olika delar av livet. 

Dessa bilder kallas för en bildsvit och fungerar som en första hälsodeklaration inför de individuella bilder som sedan målas. 


Hemuppgifter målas mellan sessionerna och ibland målar man även på plats. 


Genom att måla vidare i nya bilder kan man bearbeta upplevelser, ändra synsätt och skapa nya framtidsvisioner. Bildtolkning kan hjälpa till att ta tag i det som hindrar en från att leva sitt liv fullt ut. 

Metoden ger effekt på flera nivåer för personlig och andlig utveckling eftersom bilden talar till och från vårt inre, samtidigt som man bearbetar det som bilderna berättar på ett kognitivt och holistiskt sätt.


En bildprocess är alltid individuellt anpassad efter klientens behov och ork, tio sessioner är dock en vanlig investering vilket rekommenderas för ett kärnfullt resultat.

Att våga möta sig själv ger personlig utveckling.


Sessioner ges i ateljen, via telefon eller online - Det som passar klienten bäst.


Bildtolkning kan hjälpa dig vidare.
Ta myrsteg eller sjumilakliv -

Huvudsaken att du går framåt.

Men ibland kan man behöva gå bakåt

för att komma framåt. 
Allt är okej!Bildtolkning i grupp


Vill du göra något annorlunda och givande tillsammans med dina nära? En hel dag av inre målningar ger roliga och intressanta inblickar i livet, en ögonöppnare och ett fint sätt att umgås.


Prova-på-kvällar, workshops och kurser utförs i Nacka, Stockholm, Säffle, Åre eller på plats hos er. Hör av er så målar vi!


Företagare? Kontakta mig för offert, jag skräddarsyr ett event just för er!

Hello world
Hello world


Bildtolkningens ursprung


Bildtolkningsmetoden har sitt ursprung i Italien och är vidareutvecklad av Kristina Wennergren efter att hon kom i kontakt med den i USA där hon bodde 1981 - 1995.

Hon samlade olika teorier och österländska filosofier om symboler, färg o form, numerologi, astrologi, drömtydning och psykologi från bl.a. Pythagoras, Newton, Göthe, Freud och i synnerhet från C.G. Ljung. Hans teorier kring höger och vänster hjärnhalva, tidsperspektiv och arketyper i det kollektiva medvetna spelar en stor roll inom Bildtolkningen. 


1996 startade Kristina Bildtolkningscentret, den enda skolan i Sverige som utbildar Bildtolkare. 2012 tog Irene Ståhl över centret och från juli 2024 driver Malin Schultz Bildtolkningsutbildningen.  


Boken "Tolka bilder för hemmabruk och professionellt terapiarbete" skrev Kristina under åtta år, den gavs ut 2004.

Kontakta Nacka Healing om du är intresserad av att utbilda dig till Bildtolkare eller vill köpa boken.

LÄS GÄRNA MER OM BILDTOLKNING HÄR:


Utbilda dig till Bildtolkare!


Att studera till Bildtolkare är en djupgående och värdefull resa inom sig själv. Utbildningen är 1,5 år och sker mestadels på distans. 
Klasserna är små för den individuella utvecklingens bästa. 


Första halvåret innefattar egenterapi genom målningar och läsning. Andra halvåret börjar man med övningsklienter och sista halvåret knyts säcken ihop med fortsatt egenterapi, övningsklienter, inlämningsuppgifter och slutligen provskrivning. 


Efter godkända resultat blir man diplomerad Bildtolkare och får därmed arbeta professionellt med Bildtolkningsmetoden. Man kan då jobba direkt med klienter som Bildtolkningsterapeut eller använda metoden som ett komplement till sin ordinarie sysselsättning exempelvis inom konst, vård, skola, coachning, psykisk hälsa mm.


Hör av dig om du vill veta mer om denna givande utbildning!

Hello world
Hello world

NUMEROLOGI


Pythagoras spännande koncept


I Bildtolkning arbetar vi mycket med Numerologi, som Pythagoras grundade efter tusentals år gamla babylonska, kinesiska och egyptiska läror. 

Numerologi är läran om samband mellan siffror, universums uppbyggnad och människors öden.

Genom att analysera en människas personliga tal kan man se dess öde och personlighet.


Allt i universum har en energivibration, även siffror och bokstäver. Dessa vibrationer har inflytelse i vår livshistoria. Relationen mellan siffror och bokstäver speglas i händelserna i våra liv.

Det är en uråldrig metafysisk  vetenskap som ligger till grund för varje enskild människas livsplan.

Numerologi är ett av de mest exakta och kraftfulla självhjälpsverktyg som finns tillgängliga nu för tiden. 

unsplash